SSL-suojauksen ansiosta sinun ja asiakkaidesi välinen tieto ei joudu vääriin käsiin. SSL-salaus suojaa tapahtumatiedot sivuston palvelimen ja kävijän internet-selaimen välillä. Tällöin asiakkaasi voi turvallisin mielin vierailla verkkosivuillasi.

Verkkokävijän on siis hyvä varmistaa, että yhteys sivustoon on suojattu – tämä on tärkeää erityisesti silloin, kun sivustolla annetaan salasanan tai luottokortin numeron kaltaisia arkaluontoisia tietoja. Tunnistat SSL-suojatun sivuston sen URL-osoitteen alussa olevasta HTTPS-tunnuksesta (vrt. http-tunnus mikä siis ei ole suojattu url). Lisäksi Googlen Chrome -selaimen osoitepalkissa näkyy myös lukkokuvake ja Turvallinen-ilmoitus. Jos sivusto ei ole turvallinen, ilmestyy Google Chromen selaimen osoitepalkkiin heinäkuusta 2018 alkaen ’Ei turvallinen’ -huomautus.

Google Chrome -selainta käyttää tällä hetkellä jo yli 54 % internetin käyttäjistä. Mikäli sivustosi ei ole SSL-suojattu, saattaa selaimen varoitus pelottaa asiakkaasi pois. Kannattaa myös muistaa, että Google tulee suosimaan hakukoneen tuloksissa entistä enemmän verkkosivuja, jotka ovat turvallisia. Sivustot, joita ei ole suojattu, saattavat menettää verkkovierailijoita ja sen seurauksena uusia asiakkaita.

Me Roudalla huolehdimme omien kotisivuasiakkaidemme tietoturvaa koskevat päivitykset ajan tasalle. Tarkistathan sinäkin yrityksesi sivuston tietoturva-asiat omalta kotisivujen ylläpitäjältäsi.

Lisätietoja SSL-salauksesta voit lukea tästä linkistä.


Kaipaavatko kotisivusi muutakin uudistusta? Lataa ilmainen oppaamme, johon olemme koonneet kuusi tärkeintä asiaa, jotka yrityksen sivustolla on suositeltavaa olla kunnossa.

Lataa opas