Pilates Power House Helsingin omistaja Eerika Tenhovuori: "Suhtaudun intohimoisesti pilatekseen ja yrittäjyyteen"

Eerika Tenhovuori kertoo yrityksensä vaiheista ja siitä, kuinka Routa on auttanut kasvattamaan pilatestunneilla kävijöiden määrää Facebook-markkinoinnin avulla.

Lukion jälkeen toimin pitkään kunto-ohjaajana ja sairaanhoitajana.  Olin päivät poliklinikalla ja ohjasin tunteja iltaisin. Pilates alkoi kiinnostamaan toden teolla ja päätin lähteä lajin ohjaajakoulutukseen. Kouluttauduin ja aloitin ohjaamaan iltaisin myös pilatestunteja ja vähitellen muut tunnit saivat jäädä. Sain ryhmääni muutamassa hetkessä uusia innokkaita pilates harrastajia. Ryhmät täyttyivät aika pian ja ymmärsin, että tarvitsen omat toimitilat. Siitäpä sitten homma alkoi vyöryämään eteenpäin.

Pilates studion perustamisen myötä jäin pikkuhiljaa pois sairaanhoitajan tehtävistä ja ryhdyin päätoimiseksi yrittäjäksi. Yrittäjyyteen kuuluu olennaisesti oman tuotteen markkinoiminen, se oli ihan uutta.  Yrittäjäkaverini kanssa päätimme aloittaa studion ympäristön asukkaiden tiedottamisesta.

Juoksimme ympäri Pakilaa printattujen mainosten kanssa.

Jaoimme todella paljon mainoksia ensimmäisen vuoden ajan ja olimme jatkuvasti postilaatikoita täyttämässä. Ei meillä ollut varaa, eikä oikein osaamistakaan muuhun. 

Puskaradio toimi ja kahden vuoden kuluttua aloittamisesta totesin, että tarvitsemme suuremmat toimitilat. Palkkasin myös uusia useampia hyvin koulutettuja ohjaajia, näin saimme lisää tunteja lukujärjestykseen ja yrityksestä tuli tuottavampi.

Investoin laadukkaaseen tekemiseen kaikessa. Studioni on toimiva ja pidän ryhmäkoot järkevinä, jotta jokaiselle asiakkaalle jää tarpeeksi aikaa. Panostan ohjaajien koulutukseen ja kannustan heitä aktiivisesti kursseille ja käymään ohjatuilla tunneilla myös itse. Itsekin haluan kehittyä ohjaajana edelleen, käyn paljon kouluttautumassa ja oppimassa uutta sekä koti- että ulkomaisissa koulutuksissa. Tämä työ on pitkän linjan kehollisia tekemistä, miettimistä miten asiat tehdään tarkasti ja oikein jokaisen yksilön kohdalla. 

PilatesPH_EerikaT.jpg

Uusimme nettisivumme vuoden 2017 keväällä ja teimme itse myös Facebook mainontaa. Mutta Roudan toteuttama Facebook-markkinointi tuntui tehoavan selvästi. Eron huomasi heti, ei tarvitse enää laputtaa ja päättyi postilaatikoilla juokseminen. Mainonta verkossa elää kuin itsellään, olen niin tyytyväinen!

Itselleni on tärkeää markkinoida nimenomaan ohjaajiemme ammattitaitoa ja Roudan Tommi oli heti kiinni oikeassa asiassa. Hän oli tehnyt perusteellista etukäteistyötä ja antoi heti hyviä vinkkejä tekemiseemme. Tommi on reipas ja tuntuu siltä, että hän oikeasti välittää meistä. Voin luottaa Tommiin. Suunnittelimme Roudan kanssa Facebook-kampanjan, joka ajoitettiin hienosti ennen elokuun kurssien alkua. Roudalla aidosti välitetään myös pienistä yrittäjistä. Tommi soitteli kampanjoiden aikaan ja tsemppasi sekä raportoi tuloksia.

Facebookissa saimme yhtäkkiä triplasti aitoja uusia tykkääjiä ja tunneillemme tuli uusia asiakkaita. Kampanjointi jatkui aina sykleittäin. Tommi vinkkasi meille kivasti mitä asioita nostaa ja mitä postata. Huomioimme isänpäivän, joulun ja buustaamme tietenkin vuoden alkuun, joka on tärkein hetki alalla.  


Nämä vinkit ja kampanjat sekä apu mitä olen Roudalta saanut, ovat kullanarvoisia, sillä ei minulla ole aikaa perehtyä kaikkeen.

Koko ajan on menossa niin paljon asioita ja haluan keskittyä itse asiaan - pilateksen opettamiseen ja hyvään asiakaspalveluun. Tarkoitukseni on myös jatkossa pitää yllä tunnettuutta edistävää mainontaa. Lisäksi teemme erityisiä kampanjoita sopiviin väleihin sesonkien mukaisesti. 

Tulevaisuus näyttää siis erittäin mielenkiintoiselta. Rakastan pilatesta ja suhtaudun yrittäjyyteen intohimoisesti. Haluan kehittää itseäni ja yritystäni nyt ja jatkossa.        

www.pilatespowerhouse.fi