Pielispakarista kuukauden radiomainostaja – mistä on kyse?

Pielispakarin tarina alkoi kahden hengen kotileipomosta Nurmeksessa, Pielisen rannalla. Tänä päivänä se työllistää lähes 100 henkilöä ja on vuosien saatossa kasvanut valtakunnalliseksi toimijaksi. Keväällä 2022 Pielispakari juhli jo 30-vuotispäiväänsä!

#

Voit myös kuunnella artikkelin tästä

Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo ja Kainuu, eli Pielispakarin lähimmät maakunnat, toimivat leipomon kotikenttänä. Se pitää kunnioittavasti kiinni karjalaisesta ruokaperinteestä, mutta tekee sen ajan hengessä. Esimerkiksi vegaaninen karjalanpiirakka on Pielispakarin tämänhetkinen suosittu uutuus. 

Lähialueilla Pielispakarilla on tarjota asiakkailleen kattava valikoima tuoretuotteita. Valtakunnallisesti se on valloittanut Suomea pakaste- ja paistopistetuotteilla.

 “Pielispakarin valmistamia karjalaisia riisipiirakoita löytyy kaikista S-ryhmän paistopisteistä läpi koko Suomen”, kertoo Pielispakarin varatoimitusjohtaja Heli Kuvaja tyytyväisenä.

Radio on kustannustehokas ja helppo tapa mainostaa

Pielispakari on panostanut mainonnassaan digi- ja radiomainontaan. He tekevät itse muun muassa somemainontaa ja sitä tukeakseen he halusivat alkaa tehdä myös pitkäjänteistä radiomainontaa. Yhteistyö Sanoman kanssa alkoi 2021. 

Alueellista radiomainontaa kannattaa ehdottomasti tehdä, jos haluat tavoittaa kohdennetusti tietyllä alueella sijaitsevat asiakkaat, tehostaa muuta mainontaa (kuten esimerkiksi digi-ratkaisuita tai paikallislehtimainontaa) tai jos radiomainontaan varattu budjettisi on hitusen pienempi.

Vaikka radiokampanjan tuloksia onkin muuhun kampanjointiin nähden varsin vaikeaa mitata, se lisää verkkoliikennettä merkittävästi. 

“Ihmiset ovat kuulleet mainoksiamme ja myyntikin on kehittynyt positiivisesti kampanjan aikana”, Heli virkkoo iloisena.

Pielispakarin radiomainontaa on tehty Pohjois-Karjalassa Aito Iskelmä ja Me Naiset -radiokanavilla. Pohjois-Savossa mainontaa on tehty näiden kanavien lisäksi myös HitMixillä ja Helmiradiossa. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueilla Sanoman kanavia kuuntelee Finnpanelin mukaan noin 60 000 korvaparia.

Radiomainontaa pidetään usein kalliina ja tehottomana. Näin asia ei kuitenkaan ole. Sen lisäksi, että mainosten tavoittavuus on erinomainen, mainoksen teettäminen meillä onnistuu vain muutamalla satasella. Radiomainonta on uskomuksia vastoin siis hyvinkin kustannustehokasta. 

“Radio on ollut todella tärkeä viestikanava digikanavien ohella”, Heli toteaa.

RadioMedia palkitsi Pielispakarin Kuukauden mainostajana

Pielispakarille on ollut alusta lähtien tärkeää, että kaikki palaset tukevat toisiaan. Siksipä mainokset spiikkaava ääninäyttelijä on pysynyt samana kaikissa spoteissa, jotta mainokset pysyvät yhtenäisinä ja helpommin tunnistettavina. Mainosspotteja on tehty yhteensä viisi kappaletta ja mainosten pääroolissa on aina tuote, jota mainostetaan. Uutuutena esimerkiksi aiemmin mainittu vegepiirakka.

Kuuntele radiomainos tästä.

“Olemme pyrkineet siihen, että some, radio ja kaikki muut markkinointitoimenpiteet ovat linjassa keskenään”, Heli sanoo ja kertoo Pielispakarin lähteneen luomaan hyvin asiakaslähtöistä, iloista ja perinteisiin pohjautuvaa, mutta kuitenkin nykyaikaista äänimaisemaa ja markkinointiviestiä. 

“Tiettyä äänimaailma on viety niin sanotusti eteenpäin, jotta mainos kuvaisi mahdollisimman hyvin tuotetta ja että siitä tulee hyvä mieli kun sen kuulee”, Heli toteaa.

Jokaiselle vuodenajalle ja sesongille on oma mainoksensa. Äänillä on haluttu tuoda esille, missä tuotteita voisi myös nauttia: esimerkiksi joulun alla äänimaisema maalaa kuvan joulupöydän tunnelmasta. 

Kuuntele jouluinen radiomainos tästä.

Pielispakarin kampanjat ovat saaneet tunnustusta myös radiotoimialalta, kun lokakuussa RadioMedia palkitsi Pielispakarin syyskuun Kuukauden radiomainostajaksi. Joka kuukausi jaettavan huomionosoituksen saa radiossa ansioitunut mainostaja. Palkinnon myöntää kaupallisten radioiden kattojärjestö RadioMedia ry.

Tilaa radiokampanja verkkokaupasta tai pyydä tarjous yrityksesi tarpeisiin räätälöidystä radiokampanjasta.

Tutustu valmiisiin radiomainonnan paketteihin täältä 

Ajassa-uutiskirje

Haluatko vinkkejä mainontaan, artikkeleita ajankohtaisista markkinoinnin ilmiöistä, tarinoita asiakkaidemme onnistumisista? Liity postituslistalle ja saat Ajassa-uutiskirjeemme kuukausittain sähköpostiisi.

Käsittelemme tietojasi vastuullisesti. Tietosuojaseloste.

Jaa tämä sivu

Piditkö lukemastasi?