Haaste
PRC Rakennuksella tiedostettiin, että pieni yritys tarvitsee näkyvyyttä kasvaakseen sekä saadakseen valmistuvat kohteet myytyä mahdollisimman nopealla aikataululla. Resurssi- ja aikapula johtivat kuitenkin siihen, että sekä markkinointi että uudistusta kaipaavat verkkosivut jäivät pahasti taka-alalle.

Ratkaisu
PRC Rakennus ulkoisti verkkosivujen uudistuksen sekä rakenteilla olevien kohteiden mainonnan kokonaisuudessaan Roudalle. Uudet verkkosivut suunniteltiin käytettävyys edellä siten, että ne ovat asiakkaille mahdollisimman helppokäyttöiset. Roudan asiantuntija hoitaa mainonnan suunnittelun ja toteutuksen PRC Rakennuksen puolesta. Tehokkaan verkkomainonnan ansiosta uudet kohteet ovat löytäneet nopeasti sopivat ostajat ja yritys on päässyt kasvamaan vauhdilla.

Pieni yritys tarvitsee näkyvyyttä kasvunsa tueksi

Salossa sijainnut rakennusalan yritys PRC Rakennus lähti vuonna 2012 etsimään uudenlaista kasvua Espoon seudulta. Uudella alueella pienen yrityksen kasvattaminen vaatii erityisiä ponnistuksia. Yrittäjä Pekka Kukkola uskoo, että brändillä on prosessissa iso rooli.

“Kasvua hakevan yrityksen täytyy näkyä ja kuulua. Meille tämä on erityisen tärkeää, sillä rakennusalan isoihin tekijöihin verrattuna olemme pieni yritys.”

Siitä huolimatta markkinointi jäi alkuvuosina taka-alalle, sillä yrityksen omat resurssit ja työntekijöiden aika ei yksinkertaisesti riittänyt kaikkeen. Kehittyvä teknologia ja muutos kuluttajien käyttäytymisessä lisäsi kuitenkin painetta uudistua.

“Nykypäivänä tiedon täytyy olla saatavilla aiempaa helpommin ja nopeammin. Kun asiakas etsii uutta kotia ja kuulee meistä ensimmäistä kertaa, katsoo hän yleensä Googlesta millainen yritys me olemme. Nettisivuilla on iso merkitys nykypäivänä ja on tärkeää, että niistä jää asiakkaalle positiivinen ja ammattitaitoinen fiilis”, Kukkola tiivistää.

Pekka_Kukkola-p.jpgPekka Kukkola

Verkkosivut ovat osa asiakaskokemusta

PRC Rakennuksessa tiedostettiin, että yrityksen nopealla aikataululla rakennetut verkkosivut eivät vastanneet nykypäivän tarpeita. Siispä kun Roudan asiantuntija Heidi Kurppa tarjosi uusia verkkosivuja, päättivät he tarttua tarjoukseen.

“Tiesin että verkkosivumme kaipasivat radikaalia muutosta, mutta en kuitenkaan osannut sanoa mitä kaikkea niiltä pitäisi löytyä. Siksi oli hienoa että Heidi otti projektista vetovastuun. Hänellä oli valtavasti hyviä näkemyksiä ja ehdotuksia joihin meidän tarvitsi vain sanoa kyllä tai ei”, Kukkola tiivistää.

Alusta asti oli selvää, että sivuilla ei saisi olla liikaa tavaraa, vaan niiden pitäisi olla mahdollisimman helppokäyttöiset. Projektin päätavoitteena olikin tuoda sivuille uudenlaista selkeyttä ja loogisuutta. Samalla varmistettiin, että sivuston ylläpito on jatkossa helpompaa.

Lopputuloksena oli tyylikkäät ja toimivat sivut, joihin Kukkola on enemmän kuin tyytyväinen.

Roudan pyörittämä verkkomainonta tukee PRC Rakennuksen myyntiä

Onnistunut projekti poiki Roudan kanssa tehtävälle yhteistyölle kanssa jatkoa. Seuraava askel oli kokeilla miten verkkomainonta tukisi yrityksen kasvua ja pian mainonnan suunnittelu ja toteuttaminen siirrettiin kokonaan osaavan yhteyshenkilön käsiin.

“Mainonta auttaa PRC Rakennusta kasvamaan yrityksenä ja Routa haluaa selkeästi olla mukana uudistamassa meitä. Heidi on kuin yrityksemme extra-työntekijä joka pitää huolta markkinoinnistamme ja keksii jatkuvasti uusia keinoja asiakkaiden tavoittamiseen,” Kukkola naurahtaa.

Lopputulos ei jää sattuman varaan, vaan kampanjan jälkeen katsotaan yhdessä paljonko se on tuonut näkyvyyttä ja kuinka hyvin mainos on ohjannut liikennettä yrityksen verkkosivuille. Kukkola pitää tätä tärkeänä osana prosessia.

Kukaan ei halua mainostaa turhaan jos se ei tuota tulosta. Siksi minusta on hienoa että Heidillä on selkeät analyysit siitä, mikä keino ja kanava on toiminut milloinkin parhaiten. Näiden pohjalta pohdimme aina yhdessä millä strategialla meidän kannattaa jatkaa tulevaisuudessa, Kukkola jatkaa.

PRC-Rakennus_Oy_ON-83242_paraati.jpgRoudan toteuttama Paraatipaikan mainosbanneri. 

PRC Rakennus tuplasi liikevaihtonsa

Kukkola on ollut äärimmäisen tyytyväinen yhteistyöhön, sillä siitä on poikinut selkeitä tuloksia.

“Olemme panostaneet nyt isosti markkinointiin ja Roudan ehdottamiin ratkaisuihin. Mainonta on ollut selkeä tuki myynnille ja erityisesti viimeisen vuoden aikana kohteet ovat menneet kaupaksi niin hyvin että välillä tahtia on ollut vaikea uskoa.”

Yrityksen kasvuvauhti onkin ollut huima ja viimeisen kahden vuoden aikana PRC Rakennus on tuplannut liikevaihtonsa. Kukkola uskoo, että mainonnalla on ollut tässä iso rooli.

Samalla tehdyt toimenpiteet tukevat asiakaskokemusta sillä asunnon ostaminen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa on myös asiakkaan näkökulmasta kannattavaa. Näin hän pääsee vaikuttamaan materiaalivalintoihin ja muihin rakennusvaiheen ratkaisuihin. Varhaisimmillaan kohteita on mainostettu jo suunnitteluvaiheessa.

“Olemme saaneet ennakkomainonnan ansiosta suoria yhteydenottoja asiakkaalta. Silloin sitä on tajunnut kunnolla millainen rooli mainonnalla on tässä kaikessa,” Kukkola summaa.

Haluatko jutella mainonnan mahdollisuuksista? Varaa oma juttutuokio asiantuntijamme kanssa, sitoumuksetta ja veloituksetta. 

Varaa juttutuokio