Verkkosivustojen maailmassa upeinkin graafinen toteutus ja asiakasmagneettina todistetusti toimiva kokonaisuus vaatii säännöllistä huolenpitoa. Kotisivujen teknisestä ja sisällöllisestä ajantasaisuudesta vastaavilla ammattilaisilla pitää olla käytössään kattava työkalupakki monenlaisiin tilanteisiin.

”Ylläpidossa on usein monta rautaa tulessa, sillä sivustojen toimivuuden varmistamisen lisäksi vastaamme monenlaisten muutospyyntöjen toteutuksista. Tehtävät ulottuvat aina isoista tuotepäivityksistä yhteystietojen pikkumuokkauksiin”, kertoo web-suunnittelija ja tekninen asiantuntija Jaana Isomoisio

Roudan toteuttamia kotisivuja on mahdollista täydentää ylläpitopaketilla, joka helpottaa yrittäjän arkea monin tavoin. Palveluun sisältyvien työtuntien ansiosta yrittäjän ei tarvitse käyttää kallista aikaansa teknisten yksityiskohtien selvittämiseen tai yhteydenpitoon erilaisten palveluntarjoajien kanssa.

”Seuraamme aktiivisesti muun muassa verkkotunnusten voimassaoloa ja teemme tarvittavat muutokset ilman erillistä laskua työstä. Asioimme aika ajoin myös kansainvälisten palveluntarjoajien kanssa, selvittäen asiakkaidemme puolesta domain-asioihin liittyviä kysymyksiä”, syventää julkaisuvastaava ja web-suunnittelija Teemu Seppälä.

Tietoturvaa ja silmäkarkkia

Yrittäjän kannalta huolettomamman verkkoarjen ohella ylläpitopalvelu varmistaa kotisivujen viimeistellyn visuaalisen ilmeen ja turvallisen selailukokemuksen. Liiketoiminnassa tapahtuvat muutokset, tarjouskampanjat ja uudet tuotteet löytävät tiensä sivustolle paitsi asiakkaan itsensä myös Roudan päivystävien asiantuntijoiden toimesta.

”Verkkosivustot ovat valmiiksi suunniteltuja kokonaisuuksia. Uusien elementtien lisääminen vaatii tekijältä niin visuaalista silmää kuin teknistä taitoa. Välillä saa ihan tosissaan miettiä, miten asiakkaan muutospyyntö toteutetaan parhaalla mahdollisella tavalla”, Isomoisio avaa.

routa_cms_2.jpg

Verkkosivuja on helppo ylläpitää RoutaCMS päivitystyökalulla. 

Vaikka sivujen ulkoasu ja sisältö ovat tavalliselle selailijalle näkyvimmät asiat, kiinnitetään ylläpidossa jatkuvasti huomiota kooditasolta löytyviin asioihin. Tietoturvasta huolehtiminen on iso osa ylläpidon päivittäistä työsarkaa.

”Asennamme kaikille sivustoillemme SSL-suojauksen ja käytämme päivitystyökalua, jossa haavoittuvaisuudet on minimoitu. Lisäksi varmistamme työpyynnöt aina asiakkailtamme, taaten näin turvallisen päivitysprosessin kaikissa tilanteissä”, Seppälä tähdentää.

Tiivistä yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa

Kotisivujen ylläpidossa tulee vastaan yllättäviäkin tilanteita, joita ratkotaan yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Viimeaikoina koronakriisiin liittyvät asiat ovat olleet keskiössä Roudan asiantuntijoiden työtehtävissä.

”Poikkeustilanne on luonut uusia päivitystarpeita monille yrityksille. Erilaisista erikoisjärjestelyistä kertominen on luonnollisesti ollut pääosassa, mutta myös esimerkiksi mainoskampanjoiden seurantakoodien asennuspyynnöt ovat lisääntyneet”, Isomoisio sanoo.

Roudalla asiakkaiden yhteydenottoihin vastataan monikanavaisesti. Näin ripeää reagointia vaativiin tilanteisiin löydetään nopeasti ratkaisut.

”On hienoa, että normaaliarkeen paluuta odotellessa yrittäjät ovat havahtuneet toimivan ylläpidon merkitykseen. Kun kotisivuasiakkaat saavat suoran yhteyden asiantuntijoihimme sähköpostilla ja sivujemme chat-toiminnolla, voimme vastata ketterästi visaisiinkin kysymyksiin”, Seppälä summaa. 

Routa pitää huolta yrityksesi kotisivuista

Asiantuntijamme auttavat sinua suunnittelemaan liiketoimintaasi parhaiten tukevat verkkosivut ja pitämään niistä huolta julkaisun jälkeen. Lue lisää kotisivuista palveluna ja ota yhteyttä vaikkapa chatissa!

Lue lisää