Aaro Hallamurto on Roudan sisällöntuottaja, eikä tyhmiä kysymyksiä ei ole, kun Aaro laittaa asiaa paperille. Sen mikä toimii paperilla, on myös toimittava verkossa. Sisällöntuottaja asettuu asiakkaan saappaisiin, kun sivustoprojekti alkaa. 

Roudalla Aaro on ollut sisällöntuottajana vuodesta 2018 lähtien. Tyypillinen työtehtävä on asiakkaan verkkosivujen sisällöntuotanto, jota Aaro tekee rautaisella kokemuksella. Sisällöntuotanto eli copywriting on esimerkiksi asiakkaan nettisivuille tai mainokseen tuotettavaa tekstiä. Silloin ei riitä, että osaa tuottaa mainostekstiä, vaan tarvitaan ymmärrystä selailutavoista, avainsanoista ja hakukoneista. 

Aaron työura Roudalla alkoi 2017 asiakaspäällikön tehtävistä, mutta vaihtui sisällöntuotantoon, kun sellainen pesti tuli tarjolle. Nyt Aaro takoo tekstiä niin verkkoon kuin printtiin. Kirjoitustyön duunari on sekoitus luovaa hippeilyä ja tiukkaa tuotantoa. 

Jokainen projekti alkaa aktiivisella keskustelulla asiakkaan kanssa. Asetun hyvinkin erilaisten veijareitten saappaisiin ja ideoita pitää syntyä toimialasta riippumatta, kertoo Aaro.

Taustaltaan Aaro on hilpeä humanisti, joka on tehnyt niin teatteria kuin spiikkauksia. Sydän sykkii kuitenkin verkkosivuille ja sanat taipuvat Aaron näppikseltä digimaailmaan sopiviksi. 

- Nettisivuilla on eri säännöt kuin lehtiartikkeleissa. Se, miten asiat esitetään, jäsennellään ja kirjoitetaan teknisesti, korostuvat sisällöntuotannossa, Aaro Hallamurto kertoo.

Aaro toimii tiiviissä yhteistyössä websuunnittelijan kanssa, joka saa Aarolta käsikirjoituksen sivuston tuotantoa varten. Asiakkaalle toimitetaan demosivusto, jotta teksti on todellisessa ympäristössä ja visuaalisuus tehostaa sanomaa. 

– Asiakkaan ei tarvitse ymmärtää, mitä taustalla tapahtuu, vaan me huolehdimme siitä, että sivusto toimii ja sitä on mukava selata, kertoo Aaro. 

- Nettisivut ovat monelle yritykselle se tärkein markkinointikanava tai jopa myyntipaikka. Sivuston tuotanto on Roudan kanssa ennen kaikkea ketterää ja helppoa. 

– Projekti kestää tyypillisesti briefin jälkeen muutamia päiviä ja hinnat ovat kevyellekin budjetille sopivia.  Asiakkaita ovat kaikenkokoiset yritykset aina remonttimiehistä siivoojiin ja kunta-asiakkaista keskisuuriin yrityksiin, kuvailee Aaro. 

Roudan työkulttuuri on Aaron mukaan tehokas mutta luova. Hauskanpitoakin on, vaikka etätyö ja korona ovatkin sitä koetelleet. Vapaa-aikanaan Aaro kirjoittaa otteluraportteja, joka on sopivan terapeuttista vastapainoa nettisivujen sisällöntuotannolle.

– Eniten kaipaan kohtaamisia, läpän heittoa ja niitä vähän parempia perjantailounaita, kertaa Aaro. 

Roudan toteuttama Kotipesä Sotkamo -sivusto nappasi kovatasoisessa kisassa pronssipokaalin. Finnish Web Awards palkitsi Suomen parhaiden nettisivujen suunnittelijat ja tekijät.

Lue lisää