Kun etupenkillä kohtaa kaksi tahoa, joilla on yhtä suuri tahto päästä ensimmäisenä maaliin, ripaus hulluutta ja poikkeuksellinen näkemys siitä, mitä ollaan tekemässä, saadaan aikaiseksi kaupallisia puheenaiheita.

Kolme kartturiamme ympäri Suomen kertoo omat ajatukset siitä millainen on kartturin ja rallikuskin hyvä suhde, mikä rooli yhteistyöllä on maaliin pääsemisen kannalta ja miksi kartturi kannattaa ottaa viereiselle penkille.

 

Toni Viitaniemi.jpg

Lähdetään siitä, että kuskin ja kartturin hyvä suhde on kaiken a ja o. Se tarkoittaa, että molemmin puolin pidetään sovituista asioista kiinni ja nuotteja noudattamalla suunnataan kohti yhteistä maalilinjaa - etappi kerrallaan. Tarvittaessa reagoidaan nopeasti mahdollisiin yllättäviin kuoppiin reitin varrella.

Suunnittelun roolia maaliin pääsemiseksi ei voi liikaa korostaa, koska vain silloin saadaan autoon asennettua tavoitteisiin sopivat säädöt ja yhteinen nuotitus kohdilleen. Suunnittelussa tärkeintä on avoin vuoropuhelu kartturin ja kuskin välillä.

Kun kartturin ottaa mukaan matkalleen, vapauttaa se aikaa itse ajamiseen. Lisäksi hyvä kartturi antaa uusia näkökulmia päivittäiseen arkeen ja helpottaa tiellä pysymistä tiukoissakin mutkissa.

 

Minna Sookari (1).jpg

Kaikki lähtee molemminpuolisesta luottamuksesta ja liikkeelle lähdetään yhteisestä kirkkaasta tavoitteesta. Parhaita tuloksia saadaan, kun uskalletaan yhdessä lähteä toteuttamaan myös hulluja ideoita – välillä hakataan päätä seinään, mutta lopulta juhlitaan yhdessä tiiminä maaliviivalla!

Yhteistyön tulee olla helppoa, läpinäkyvää ja kummallakin tulee olla koko ajan tieto siitä  mitä tehdään. Myös nopeus ratkaisee, ei kannata jäädä viivyttelemään eikä epäröimään. 
Päämäärän tulee olla selkeä ja mitattava - se on tärkeä maaliin pääsyn kannalta. Matkasta on myös osattava nauttia ja innostuksen tulee olla aitoa, puolin ja toisin.

Kartturi tuo matkalle varmuutta ja suunnitelmallisuutta. Suunnittelu tehdään aina huolellisesti, ei voi lähteä räiskimään joka suuntaan tai löytää pian itsensä ojaan ajaneena. Kuskin tehtävä on keskittyä ajamiseen ja siihen, että mennään eteenpäin – kartturi antaa ohjeet, miten perille päästään.

Reitin yksityiskohdat voi olla pieniä tai suuria, mutta ne pitää hallita, jotta pysytään kartalla. Tulos ja mappaus tehdään jo ennen varsinaista suoritusta. Silloin mietitään tavoitteet ja löydetään oikeat välineet ja valitaan reitti maaliin. 

 

Johanna Nurmikari (1400 x 800 px).jpg

Paras fiilis tulee siitä kun, kartturina pystyy antamaan ihan kaikkensa kuskin eteen, joka on täysillä mukana, ja ollaan menossa samaan suuntaan - kaasu pohjassa!

Kalusto trimmataan huippukuntoon, kaikki saatavilla oleva data tutkitaan ja maalin tarkka sijainti selvitetään. Näin yhteinen nuotitus ja työkalut ovat valmiina. Kun luottamus kahden ammattilaisen, kuskin ja kartturinvälillä on vahva, matkaan on helppo startata ja myös pysyä reitillä. Kartturilla on nuotit, kartanlukutaito ja kyky kommunikoida kuskille tulevat käänteet ja kuopat.

Kuskin tehtävänä on optimoida ajolinjat ja löytää suurin mahdollinen nopeus joka tilanteeseen. Kun kuski luottaa kartturiin, hän pystyy keskittymään omaan ydinosaamiseensa täysillä. Ruutulipulle ajetaan yhdessä!

Parhaita puolia pitkäaikaisissa suhteissa on se, ettei tutustumista aina tarvitse aloittaa alusta, ja edellisistä kilpailuista voidaan ottaa mallia ja oppia. Kun perusrunko on kasassa,  on helppo laajentaa ja kokeilla myös uusia juttuja. Yhdessä harjoittelun ja kilpailemisen avulla voitetaan mestaruus!

Kiteytettynä: tiet voivat olla ajoittain routavaurioisia, mutta kuoppien paikat pitää tietää, ja se on kartturin homma!

Kumppanuus sanomalaisten kanssa on parhaimmillaan juuri tätä. Meidän tarkoituksenamme on nuotittaa asiakkaamme reitti niin, että turhat kuopat vältetään ja maaliin päästään kaasu pohjassa. Olemme kartturinasi kaikissa käänteissä!

 

Työssämme saamme auttaa sekä markkinoinnin ammattilaisia että oman toimensa ohella markkinointia tekeviä yrittäjiä. Keskusteluissa asiakkaidemme kanssa nousee usein sama teema: onnistumisen paineet yhä monimutkaisemmaksi käyvässä mainonnan maailmassa. Siksi meidän tärkein tehtävämme on auttaa sinua onnistumaan, oli kyseessä sitten pieni tai iso tavoite.

Lue lisää palvelumallistamme