Reetta Pekkinen suunnittelee nettisivuja. Sanoma on tärkeä, mutta miten se herätetään eloon? Web-suunnittelijan työ on saada teksti loistamaan visuaalisella ratkaisulla. Tärkeintä on saada oikea viesti perille mielenkiintoa herättävän graafisen ilmeen välityksellä ja se on Reetan työtä. 

– Aloitin Roudalla vuonna 2018 web-suunnittelijana ja olen ollut media-alalla jo useampia vuosia. Visuaalinen työ on kiehtovaa ja tykkään tehdä työtä, jossa näkee oman kätensä jäljen ja saa nostettua mitä erilaisempien asiakasyritysten toiminnan ytimen ja identiteetin esille. Asiakkaalle kotisivut on hyvin tärkeä väylä kertoa omille asiakkaille palveluistaan ja toiminnastaan. Ei ole siis yhdentekevää, miltä sivut näyttävät ja miten ne toimivat, kertoo Reetta.

Kun yritykselle suunnitellaan verkkosivuja, asiakkaan kanssa keskustellaan aina ensin sivuston tavoitteista ja sisältövaatimuksista asiakaspäällikön ja/tai sisällöntuottajan kanssa. Sen pohjalta muotoillaan sivuston runko ja käsikirjoitus. Tämän jälkeen on web-suunnittelijan vuoro laittaa kaikki kohdalleen.

– Työni on nostaa oikeat asiat visuaalisesti esille ja varmistaa, että sivusto ja ulkoasu näyttää hyvältä, mutta myös toimii eri laitteilla optimaalisesti, kuvailee Reetta. 

Sisällöntuottaja antaa web-suunnittelijalle käsikirjoituksen, jossa on mietittynä otsikot ja tekstit valmiiksi. Web-suunnittelija puolestaan laittaa tekstit loistamaan visuaalisella ratkaisulla.  

– On tärkeää saada perille oikea viesti ja visuaalinen ratkaisu herättää tekstin eloon. Siksi vasta valmis oikovedos menee asiakkaalle tarkastettavaksi. Siinä tekstit ovat paikoillaan ja asiakas näkee konkreettisesti, miltä sivusto näyttää ja miltä se vaikkapa omalla puhelimella selatessa vaikuttaa, kertoo Reetta. 

Reetan mukaan parasta onkin, kun asiakkaalta saa vilpittömään palautteen ja on yhdessä onnistuttu toteuttamaan haluttu lopputulos. Vaikka Reetan pöydälle tulee käsikirjoituksia laidasta laitaan, hän pyrkii löytämään kauneuden kaikista, jopa karuistakin teemoista.

Estetiikka on tärkeää ja yritän aina löytää näkökulman, joka olisi visuaalisesti kiinnostava, sanoo Reetta Pekkinen.

Tällä hetkellä sivuston suunnittelussa korostuu mobiilikäytettävyys. Suurin osa käyttää puhelinta pääasiallisena laitteenaan, vaikka visuaalisesti ajatellen olisi kivempaa katsoa isoa ruutua. Reetta kertoo, että sivuston tulee kuitenkin palvella optimaalisesti sen käyttäjiään ja siksi mobile first -ajattelu on pidettävä mielessä. 

– Toinen tärkeä asia on selkeys. Joskus sivustolla voi olla vain yksi tavoite, vaikkapa rekrytointi, jolloin se tuodaan framille, kertoo Reetta. 

Työn vastapainona Reetta soittaa pianoa, tekee ompeluprojekteja, vaatteita ja asusteita.

– Roudalla on rento ja ihmisläheinen meininki, sanoo Reetta ja suosittelee Routaa media-alasta kiinnostuneille. 

Lue kotisivutiimimme TOP 5 vinkit verkkosivu-uudistukseen!